Billund Builds Development

Endnu ingen billeder og videoer

Nye billeder og videoer
{{selected_tags}}
{{ item.post_title }}
{{ tag.name }} {{ tag.name }}
Billund Builds Development

Didaktisk materiale

Didaktisk materiale

”Kreativitet viser sig kun i og igennem bearbejdninger af et materiale (ord, tekstiler, metaller, arbejdsgange) og dernæst ved at føre til noget, der anerkendes af andre på et eller andet tidspunkt.” (Lene Tangaard, 2008)

Billund Builds lægger op til, at både børn og voksne arbejder i åbne, eksperimenterende, skabende og kreative processer. Men hvad betyder det egentligt, og hvordan giver man sig lige i kast med det?

Under Billund Builds arbejdes med udgangspunkt i et tema, men særligt arbejdes med en tilgang til læringsoplevelsen, der baserer sig på kreativiteten. Sammen undersøger, eksperimenterer, skaber og lærer børn og voksne med og af hinanden. At arbejde sådan stiller nogle helt særlige krav til planlægningen, undervisningsmaterialet og udlægningen af det materiale, man tager udgangspunkt i. Hvordan ved man, at man er kreativ? Kan man styre for meget eller for lidt? Hvordan får man børnene engagerede? Hvordan kan de fagprofessionelle selv fordybe sig og blive udfordret?

Didaktisk materiale er en samling af print-selv inspirationsmaterialer, konkrete og teoretiske, udviklet af CoC Playful Minds og samarbejdspartnere.

Gå til Samskabelse 

Gå til Toolbox

Gå til Evaluering

Gå til Pick A Card

I videoen herunder giver Lars Geer Hammershøj, professor ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Aarhus Universitet, sin definition på kreativitet, og hvorfor kreativitet er vigtigt at udvikle hos børn og unge:

Find også inspiration i Børnejournalisternes video om Billund Builds Nature 2018:

Børnenes Hovedstad
Billund Builds Development er et projekt i Børnenes Hovedstad A/S.
Projektet afvikles i samarbejde med: